Vyšlo dne 14.7.2019

P.E.S. u Sázavy

Další z letošních PESích výletů. Původní plán byl dojet do Šternberka, prohlédnout si hrad, naobědvat se, pěšky dojít do Kácova, prohlédnout si pivovar a pak to napálit zpátky na Prahu.

Realita nakonec byla poněkud jiná. Jednak meterologové dopředu avizovali slejvák, jednak v pivováře měli volný termín pro prohlídku pouze v poledne. Vybaveni pláštěnkami jsme se tedy dokodrcali vlakem do Kácova, naobědvali se v pivovarské hospodě a vypravili se na prohlídku.

Následující dva snímky jsou z ochutnávky kácovského piva Hubert v bývalé lednici, na třetím je pak zachyceno PESí rozmrzání před pivovarským sklepem.

Následovalo druhé kolo oběda v hotelu Kácov na náměstí. Zde dvojice Sokol-Portl dojídá zbytek sladkých knedlíků po nejmladším členu výpravy.



Pohled na meteoradar nám řekl, že pěší výlet není na pořadu dne a tak jsme se po jídle, mírným mrholením, vydali na zastávku Kácov a nasedli do vlaku směrem na Český Šternberk. Daleko jsme ovšem nedojeli, o stanici dál na Kácovském nádraží zůstal vlak stát s tím, že na trati je nějaký problém a že zatím čekáme. Nebyl by to samozřejmě PES, aby nevytáhl přehrávadlo a nezačal tančit; první pokus o tanec mimo vlak skončil průtrží mračen a tak jsme nakonec vzali zavděk služebním oddílem vlečňáku našeho orchestrionu. Videozáznam je možno shlédnout zde.



Poté, co se vlak dal konečně do pohybu a dorazil do Šternberka, jsme střihli ještě rychlý Newcastle na zastávce a pak vyrazili na hrad.

A tam tancovali dál.
Respektive jeden PES.
Druhý spal.

Ještě skotské posilnění před prohlídkou.

A po prohlídce už jen na vlak a domů...

Rubriky: P.E.S., Tanec, Výlety